Mesajul echipei Festivalului Național de Teatru, de Ziua Mondială a Teatrului

de fnt.ro

27 martie 2017

În vremurile schimbătoare și tulburi în care trăim, teatrul poate da consistență și stabilitate valorii, ne poate uni și amplifica mesajele, poate vindeca și construi.

De Ziua Mondială a Teatrului, echipa Festivalului Național de Teatru își amintește o dată în plus de ce zidește, an de an, la acest proiect de anvergură. Suntem dedicați scopului nostru pentru că vrem să contribuim la un trai frumos, echilibrat, cu speranță și cu convingerea că putem trasa – împreună cu actorii, regizorii, scenografii și tehnicienii din România – un drum solid între inimile spectatorilor și cele ale creatorilor.

„Atunci când omul îşi pierde simţul sacrului, viaţa îşi pierde sensul şi nu e deloc întâmplător că la originile sale teatrul a fost o «taină». Vechea funcţie a teatrului trebuie respectată, dar nu cu acel tip de respect care te adoarme. E vorba de o scară ce trebuie urcată în permanenţă şi fiecare treaptă în plus înseamnă un alt nivel de calitate“, spunea marele regizor britanic Peter Brook.

De Ziua Mondială a Teatrului vom încerca să mai urcăm o treaptă către sens, spirit și valoare, alături de milioane de artiști din întreaga lume, care sărbătoresc astăzi ziua profesiei lor. Si, bineînțeles, alături de beneficiarul direct al actului artistic – publicul.

În 2017, Festivalul Național de Teatru vă va aștepta cu emoții noi,  între 20 – 30 octombrie, la Bucureşti. Director artistic al Festivalului va fi şi în acest an criticul de teatru Marina Constantinescu. Selecţia oficială a spectacolelor din ţară ce vor fi invitate în FNT 2017 va fi anunţată la începutul lunii iulie.

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului Naţional de Teatru îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc.

27 martie 2017
> Inapoi la listare
Articole pe aceeaşi temă

FNT 2017 - ediţia a 27-a

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 20 și 30 octombrie 2017.

Festivalul este produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti. Partener: Institutul Cultural Român.

Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu.

Conţinut editorial furnizat de ziarul oficial al festivalului

ziarul metropolis logo

RORO ROEN

Rămâneţi în legătură cu noi

Suntem prezenţi pe reţelele sociale unde vă ţinem la curent
cu cele mai interesante ştiri despre actuala ediţie a FNT

Calendar